Angiološka ambulanta

V angiološki ambulanti se opravljajo pregledi pri pacientih z obolenji venoznega in arterijskega sistema ter ultrazvočna diagnostika teh obolenj z barvno Dopplerjevo preiskavo. Opravljajo se predvsem pregledi in preiskave na spodnjih okončinah, kjer so ta obolenja najpogostejša, izvajajo pa se tudi pregledi in preiskave na zgornjih okončinah in na področju ramenskega obroča.

V angiološki ambulanti opravljamo naslednje preglede in preiskave:

  • klinične preglede žil na nogah in rokah,
  • barvno Dopplerjevo sonografijo žil nog in rok.

Gotovo imajo številni bolniki težave, ki jih lahko pripišemo kronični venski insuficienci. V sodobnem svetu je namreč ta bolezenska entiteta velika težava. V začetnem obdobju gre predvsem za estetske težave, pozneje pa nastopijo tudi funkcijske težave, ki se na koncu manifestirajo z venskimi razjedami. V zadnjih letih smo prišli do novih spoznanj, kako se lotiti te bolezni. Mejnik v diagnostiki kronične venske insuficience je ultrazvočna preiskava globokih ven in ocena kompetentnosti glavnih povrhnjih ven. Prav z ultrazvokom, ki je postal nepogrešljiv pri sodobni obravnavi velikega števila bolnikov s kronično vensko insuficienco, lahko bistveno bolje načrtujemo uspešno zdravljenje te bolezni.

V svojem centru lahko bolnikom ponudimo omenjeno preiskavo in tako pripomoremo k še boljšemu uspehu zdravljenja.

V prostorih ambulante Cardial, d. o. o., diagnostiko tega obolenja opravlja vrhunski strokovnjak na tem področju.

Dejavnost angiološke ambulante se izvaja tudi na področju patologije perifernih arterij, kjer je ultrazvočna diagnostika izrednega pomena. Zgodaj lahko ugotovimo prisotnost oblog (plakov) na notranji ovojnici arterij spodnjih okončin ali pomembne zožitve, ki že zahtevajo operativni ali drugi invazivni poseg.

Naši gostje so povedali:

Priporočamo