Preventivni ukrepi z namenom preprečevanja okužb

Spoštovani,

kot ste obveščeni iz medijev, se novi koronavirus CoV-2 hitro širi tudi po Evropi. V naši neposredni bližini, v Italiji, so že sprejeli številne ukrepe proti širjenju epidemije.

Z namenom preprečevanja širjenja okužbe, vas prosimo, da v kolikor pred pregledom v našem centru opazite bolezenske znake kot so povišana telesna temperatura, težko dihanje, kašelj in slabo počutje ali ste bili v zadnjih 14 dneh na območjih, kjer je prisoten koronavirus oz. ste bili v stiku z ljudmi iz teh območij, ne pridete na pregled in nam to sporočite po telefonu na kontaktno št. 01 548 40 80 in zagotovili vam bomo nov termin.

Ob prihodu v zdravstveno ustanovo si nujno razkužite roke in po potrebi namestite kirurško masko, ki se nahaja na informacijskem pultu pri medicinski sestri.

Za dodatne informacije je dostopen epidemiolog NIJZ na telefonski številki 031 646 617 vsak dan med 9. in 17. uro ali poiščete informacije na spletni strani NIJZ (https://www.nijz.si/sl/koronavirus-2019-ncov)

Z upoštevanjem navodil boste pripomogli k preprečitvi širjenja okužbe na ostale paciente in zdravstveno osebje v objektu.

Hvala za razumevanje.

 

Nasveti za umivanje rok >>

Pravilna higiena kašlja >>

Naši gostje so povedali:

Priporočamo