Zakaj so preventivni zdravstveni pregledi tako pomembni?

16 februarja, 2023

V današnjem hitrem tempu življenja nemalokrat pozabimo nase. Pogosto si ne znamo ali ne zmoremo vzeti nekaj časa le zase, vse manj časa namenimo tudi telesnim aktivnostim. Prav tako ne namenimo dovolj pozornosti prehrani – naš ritem prehranjevanja ni ustrezen, obroki pa marsikdaj preobilni in energetsko previsoki s prevelikim vnosom maščob ter premajhnim vnosom sadja in zelenjave.

Take navade žal vodijo do prekomerne telesne teže, s tem povezane inzulinske rezistence, po tem pa lahko pride do motnje v metabolizmu maščob, sladkorne bolezni in arterijske hipertenzije.

Prav z zdravim življenjskim slogom preprečimo številne bolezni, s pravočasnimi in rednimi preventivnimi pregledi pa v zgodnji fazi odkrivamo bolezni, ki jih ni mogoče preprečiti. Pomen preventivnih pregledov je namreč ugotavljanje dejavnikov tveganja za bolezni srca in ožilja ter opozarjanje posameznikov na možnost neželenega dogodka.

Zato ne odlašajte, vzemite si čas zase, naredite korak k bolj zdravemu življenjskemu slogu in se odločite za preventivni zdravstveni pregled v Cardialu.

Zaradi načina življenja in stalni izpostavljenosti stresu naši zdravniki svetujejo prvi preventivni pregled okrog 40. leta, v posameznih primerih tudi prej, predvsem, če je v družini morebitna bolezen, ki bi lahko preiskovanca dodatno dedno obremenjevala.

Več informacij o preventivnih pregledih si lahko preberete TUKAJ.

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Outdated Browser

×