Angiološka ambulanta

Angiološka ambulanta

Zdravo ožilje je izjemnega pomena za naše zdravje, zato moramo zanj dobro skrbeti. Kako zdravo je naše ožilje okončin (nog ali rok), preverjamo z ultrazvočno preiskavo ven in arterij okončin, ki je za pacienta popolnoma varna in neškodljiva, neboleča in hitra.

V angiološki ambulanti opravljamo ultrazvočne preiskave ožilja (ven in arterij) na nogah in rokah ter barvno Dopplerjevo sonografijo ožilja nog in rok. Prav tako izvajamo tudi ultrazvočni pregled vratnih žil. Ultrazvok je postal nepogrešljiva diagnostična metoda pri obravnavi vse večjega števila pacientov s kroničnimi težavami z ožiljem, prav tako pa v preventivne namene, saj je zelo pomembno, da že zgodaj ugotovimo morebitno prisotnost oblog ali zožitev na ožilju.

Imate krčne žile, vas bolijo noge, težko hodite ali pa vam zatekajo noge? Imate visok krvni tlak? Ste mogoče med tistimi, ki jih stalno zebe v roke? Ali pa bi radi zgolj preventivno preverili, kako zdravo je vaše ožilje?

Vene so žile, po katerih kri teče proti srcu. Vene imajo tanjše žilne stene kot arterije in imajo zaklopke. Njihova ključna naloga je, da kri pripeljejo do srca. Ker imajo vene tanko steno, a praviloma večji premer kot arterije, teče kri skoznje počasneje in pod bistveno manjšim tlakom.
Arterije pa so žile, ki prenašajo s kisikom obogateno kri od srca do različnih tkiv v našem telesu. Arterije so krepke in prožne, krvni tlak v njih pa je večji. Zdrave arterije so ključnega pomena za naše zdravje. Ko arterije niso popolnoma zdrave, to vpliva na pretok krvi v telesu, zaradi česar naši notranji organi ne dobijo dovolj krvi in ne morejo delovati pravilno.

Naše preiskave s področja angiologije

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Outdated Browser

×