EMG (elektromiografija)

EMG (elektromiografija)

EMG (Elektromiografija) je diagnostična nevrofiziološka preiskava, ki pomaga pri oceni delovanja perifernega živčnega sistema in mišic (okvara korenin, pletežev, perifernih živcev, bolezni živčno-mišičnega stika in mišic). Med preiskavo opravimo meritve prevajanja po motoričnem in senzoričnem nitju ter igelno preiskavo mišic. Obseg preiskave je odvisen od posameznikovih težav.

Preiskava nam lahko odgovori na več vprašanj – ali sploh gre za okvaro perifernega živčevja, kakšna je okvara in kje je mesto okvare. Pogosto nam lahko pomaga tudi pri etiološki opredelitvi.

Najpogostejše težave, ki pacienta pripeljejo do nas, so mravljinčenje in bolečine v okončinah, zmanjšana moč ali zmanjšan občutek za različne vrste občutkov (toploto, dotik, bolečino, položaj sklepov, vibracije ipd.), motnje hoje, bolečina v križu ali vratu z izžarevanjem v okončine (npr. išias) …

Sama preiskava je za pacienta lahko neprijetna, včasih tudi nekoliko boleča, vendar ne pušča trajnih posledic. Redko se lahko pojavi hematom (manjša podkožna krvavitev) na mestu vboda, ki kmalu izgine. Pred preiskavo morajo biti okončine tople in jih ne smemo mazati s kremo ali losjonom.

Osnovni podatki o preiskavi:

  • Storitev je na voljo samoplačniško / cenik

Lokacija preiskave

  • Ljubljana | Dvorec Sela, Zaloška cesta 69, 1000 Ljubljana
Naročite se samoplačniško
Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Outdated Browser

×